Fotografia – afișul evenimentului Curățenia în Dacia

Se spune că “repetiția este mama învățăturii”, ei bine, prin prezența repetată a voluntarilor CiviCultura în diversele locații din Timișoara (scenele urbane) – iată că s-a creat contextul pentru o activitate ce are la bază comunicarea și colaborarea dintre locuitorii unui cartier. La inițiativa unui cetățean participant la un eveniment marca CiviCultura, implicarea oamenilor din cartierul Dacia a fost evidențiată de dorința de a se alătura unei acțiuni de igienizare a parcului, zonei, cartierului în care locuiesc. Prin urmare, un eveniment a fost lansat în mediul virtual de către Levente Benedek, la care s-au arătat interesați atât locuitori ai zonei ce are să facă obiectul igienizării propriu-zise cât și alți cetățeni dornici să participe sau chiar să urmeze și să aplice exemplul dat în cartierele în care locuiesc. Aceasta acțiune a avut precedent și a fost readusă în prim-plan în discuțiile CiviCultura din zona Dacia.

Curățenia stradală cât și igienizarea parcului din zona Dacia au fost semnalate ca fiind de importantă majoră pentru locuitorii din zonă. În urma discuțiilor purtate cu reprezentanții CiviCultura cât și cu oameni cu un dezvoltat spirit cetățenesc, au fost identificați factori ce contribuie la apariția gunoaielor pe străzile orașului dar și soluții ce se află la îndemâna tuturor pentru combaterea și prevenirea acestora.

Prin puterea exemplului propriu, acțiunea generată de locuitorii cartierului Dacia se poate extinde la celelalte zone ale orașului în care curățenia stradală este un factor al disconfortului cetățenilor.

Sperăm ca efortul depus în direcția identificării și soluționării problemelor oamenilor din cartierele orașului de către voluntarii CiviCultura să aibă un impact pozitiv asupra solidarizării relațiilor cetățean-cetățean dar și asupra cetățean-autorități.

Leave a Reply