[Poza din cadrul evenimentului Piața Plantelor Libere organizat de Asociatia In comunitate]

În 16 și 18 iulie între orele 18.00 și 20.00, locuitorii din zona Sinaia sunt invitați în Piața Mocioni (Sinaia) în spatele stației de tramvai, pentru a se întâlni și discuta cu membrii proiectului CiviCultura.

Marți în 16 iulie între orele 18.00 și 20.00, membrii trupei de teatru Thespis continua seria de interviuri din cartiere în cadrul programului CiviCultura și vor fi prezenți în Piața Mocioni (Sinaia) pentru a se întâlni cu locuitorii zonei și pentru a afla care sunt problemele din cartierul lor și cum le pot rezolva împreună. Evenimentul se va continua cu o sedintă deschisă de improvizații în 18 iulie, joi între orele 18.00 și 20.00 tot în Piața Mocioni, care va scoate la lumină probleme expuse de locuitori și modalități de implicare a comunității în rezolvarea lor.

Colectarea problemelor de interes din 4 cartiere din oraș (Dacia, Sinaia, Complexul Studențesc, Traian) reprezintă primul pas al proiectului CiviCultura și presupune aflarea problemelor locuitorilor din cartier legate de comunitatea în care trăiesc. (Ex: ce ați dori să schimbați?) Voluntarii vor lucra în grupuri vizibile, vor lua interviuri trecătorilor și vor informa oamenii despre evenimentele care vor avea loc în următoarele luni.

Activitatea principală a proiectului Civicultura, spectacolul nucleu al proiectului, se va realiza concomitent în cele 4 scene urbane: Parcul Dacia, Parcul Poporului, Complexul Studențesc și Piața Mocioni (Sinaia), conectate prin sisteme video live. Spectacolul va avea loc în 19 octombrie și va însuma realizarea unor momente interdisciplinare artistice, împreună cu publicul si artiști de notorietate.

CiviCultura [iulie-octombrie 2019] este organizat de Teatrul Studențesc Thespis și Asociația Culturală Diogene, și constă în acțiuni socio-culturale care promovează implicarea civică a locuitorilor Timișoarei, ajutându-i să-și găsească curajul de a se transforma, din beneficiari ai proiectelor locale, în voluntari și chiar inițiatori. Programul complet al proiectului CiviCultura se găsește pe site-ul www.civicultura.ro Proiectul este realizat cu sprijinul Timotion și Timișoara Capitală Culturală Europeană.

Leave a Reply